Search
  • WIG WAM WEBMASTER

Wig Wam gjør comeback i Sarpsborg: - Det blir pyro og jævlig gøy. Hele byen kommer til å riste!

Sarpsborg Arbeiderblad:

Viken Event AS med Martin Kristiansen og Jørgen Andersen gjenforener Sarpsborg-publikummet med rockelegendene i Wig Wam på torget i sommer.

– Dette er bekreftet i dag, sier booking – og arrangement-ansvarlig Martin Kristiansen til SA.

Merk dere datoen. 26. juni på Sarpsborg torg. Det er dagen hvor Wig Wam spiller sammen på scenen for første gang på åtte år.

– Det er en stor ære å få tilliten til å arrangere comeback-konserten til Wig Wam på torget i Sarpsborg. Nå er de tilbake der det hele startet på begynnelsen av 2000-tallet. Og for oss er det en kjempestart på vårt nye selskap. Vi planlegger å ha mange kulturarrangementer i Sarpsborg i årene som kommer, sier Kristiansen.

Wig Wam har fylt Kulåsparken flere ganger. Dessverre vil det ikke være mulig å få til et lignende trykk på torget til sommeren på grunn av koronapandemien. Men noen billetter blir lagt ut.

– Vi har søkt om stimuleringsmidler fra staten for å sette opp konserten med 600 mennesker til stede som publikum. De vil bli fordelt på tre kohorter – altså 200 ganger tre, opplyser Kristiansen.


Det er ventet at billettene rives unna ganske fort. De ligger allerede ute på hoopla.no hvor det er første man til mølla som gjelder.


Feirer med champagne

Etter stor suksess i mange år både internasjonalt og i Norge, brøt rockegruppa opp i 2012. Siden den gang har ikke bandet stått sammen på en scene.

Nå gjennforenes de i Sarpsborg til sommeren, noe Åge Sten Nilsen er overlykkelig for.

- Dette ble klart i dag, bare for noen timer siden. Og endelig, tenker jeg. Selv om vi kom sammen igjen og ga ut nytt album i januar i år, så har vi ikke spilt konsert på lenge. Det blir så kult, så i kveld skal det feires med champagne, sier Steen Nilsen.

Frontfiguren bryr seg ikke om at comebacket blir for 600 mennesker i stedet for et fullsatt Sarpsborg torg.

- Det er helt greit. Vi er så sulteforet på å spille sammen, det blir jævlig gøy. Og jeg tror folk også ivrer etter kulturarrangementer igjen etter kampen vi har stått oppe i en stund nå. Så jeg tror dette er første steg mot et levbart samfunn igjen.


- Ufattelig glad inne i meg

Men veien tilbake til scenen har vært lang. Ikke bare hadde bandet et bittert brudd, de har også opplevd drøssevis av avlysninger siden koronaen kom.

- Etter 2012 snakket vi ikke sammen på mange år. Men så begynte vi å treffes litt tilfeldig her og der. Og etter en stund begynte jeg å innvitere bandmedlemmene på kaffe. Til slutt ble vi venner og la ting bak oss. Så begynte ballen å rulle. Vi ble forespurt å gjøre pauseinnslag i MGP, fikk innbydelse til Tons of Rock, og skulle plutselig på spillejobber over alt, også i Tyskland. Men så ble alt avlyst, forteller Sten Nilsen og tilføyer:

- For oss som lever hundre prosent av musikk så har ikke det siste året vært forutsigbart. Kulturrådet har skutt i blinde, men nå kan det endelig se ut som at de har begynt å fortstå viktigheten av støtte til kulturen, sier Steen Nilsen.

Åge Steen Nilsen har mange gode minner fra Sarpsborg, og nevner konserten med Jahn Teigen i 2010, en tidligere konsert i Kulåsparken da rockebandene Slade og Sweet varmet opp for Wig Wam, og da Bonnie Tyler kom kjørende inn med en Bentley og leverte gullskive til bandet.

- Vi har utvilsomt mange gode minner fra Sarpsborg. Ikke bare hadde vi vår første internasjonale pressekonferanse fra midt i Storbyen kjøpesenter, men vi har også spilt mye i Kulås. Så dette kommer til å bli en gjennforening med trykk. Vi har laget et reportoar som sitter som jernet. Det blir et Best of-sett med gamle og nyere låter. Og selvfølgelig skal vi dundre løs med pyro og fyrverkeri. Jeg blir så ufattelig glad inne i meg bare av å tenke på det. Vi skal få hele byen til å riste, lover Sten Nilsen.


Billetter i salg nå: KJØP BILLETTER


Foto: WIG WAM i Kulåsparken, Sarpsborg 2005 (Sarpsborg Arbeiderblad)


246 views0 comments

Recent Posts

See All